Tipuri de geam

  • Home
  • /
  • Tipuri de geam

Modele de tamplarie din PVC sau Aluminiu

Este o sticla cu un strat functional de oxizi metalici depus prin procedeul electromagnetic pe suprafata interioara a geamului float. Acest strat ridica substantial proprietatile termoizolante ale geamului. Stratul, pe langa faptul ca reflecta o mare parte a radiatiei termice in interiorul incaperii, permite, totodata, patrunderea maxima a energiei solare. De aceea geamurile reflexive, duplex, colorate in masa si cele mate (sau cu model screen, crizet) au pe partea din interior aplicata aceasta pelicula.

Reflexiv

Pelicula se depune pe sticla clara sau colorata in masa. Orientarea peliculei influenteaza valoarea reflexiei, precum si nuanta definitiva a culorii geamului (reflexii clare sau in culorile bronz, gri, verde si albastru inchis); Acest tip de geam asigura si o discretie a interioarelor, nepermitand vizualizarea din exterior in interior.

Duplex (antiefractie)

Geamul stratificat se fabrica prin imbinarea plana a doua sau a mai multor foi de sticla cu unul sau cu mai multe straturi de folie polivinilbutiral (PVB), caracterizata prin rigiditate deosebita, adeziune si elasticitate. Se poate combina cu pelicula Low-E, pastrandu-se astfel confortul termic. In cazul spargerii geamului, cioburile raman prinse pe folie.

Colorat in masa

Pentru incaperile cu destinatii speciale sau doar pentru a se asorta cu interiorul/exteriorul casei dumneavoastra se pot monta geamuri termopan colorate in masa. Se caracterizeaza prin efectul colorat atat in interior cat si in exterior si reflexia slaba a luminii.

Tipuri de sticla

Ornamentala (folosite indeosebi pentru geamuri de baie). Pentru pastrarea intimitatii, vin ca o alternativa pentru jaluzele, perdele, etc.

  • screen;
  • crizet
  • mat